TechAuthority Login

Todd Mobile Technician Morinville, Alberta Posted   Latest   Edited  

I can't log in to TechAuthority via Witech, anyone else having a problem?

Just performed a mandatory update on the pod.

O.K. , just found out why. You must have a paid TechAuthority sub to login now.

I thought it was just for Techtools and SI but now no viewing TSB's , flashing,etc. with Witech without a

Techauthority sub.

+2
Phillip Owner/Technician
Fresno, California
Phillip Default
 

just use a j2534 , download file & flash. You can Purchase one day subscription. Simple!

0 Default Ð Bounty Awarded
Brian Instructor
Parma, Ohio
Brian Default
 

Something has changed as I just updated Wi Tech. to 8.4_22 diag​.​net/file/f113ttnyg…

and attempting a restore config, wi tech prompted for log in as usual to TA, but now actually prompts for token , I have never had to give token when logging in automatically to TA from wi tech and of course waiting for a token....

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
 

Yep, thats the way it is now.

0 Default Ð Bounty Awarded
Joe Owner
Columbus, Ohio
Joe Default
 

Brian I was informed today that is the new protocol.. they are now making you get the TA token and then get an additional Token to log into TA from WiTech. Pretty ridiculous when waiting for tokens takes up to an hour, at least for me. Spent 2.5 hours dealing with this today to do a 5 Min Proxi Align on a 14 Cherokee.

+1 Default Ð Bounty Awarded
Benjamin Diagnostician
Murfreesboro, Tennessee
Benjamin Default
   

Yes, just had to add a tech authority subscription to program a TCM just now. Now they want a token to program!! This is rediculous!! Their token system is a disaster!!

0 Default Ð Bounty Awarded
Juan Technician
San Leandro, California
Juan Default
 

Major outage right now. Link has witech status. fcawitech​.​statuspage​.​io/?fbclid=IwAR34…

0 Default Ð Bounty Awarded
Benjamin Diagnostician
Murfreesboro, Tennessee
Benjamin Default
 

I had no problem logging into wiTECH2.0, but I had to wait almost an hour for the verification token.

0 Default Ð Bounty Awarded
John Owner
Medford, New York
John Default
 

Benjamin, I was getting calls and emails from mobile guys all over the country today concerning the WiTech and token issue today. Seems they added a new wrinkle with the pod update. More fun and games to overcome as a mobile guy where we depend on our tools being operational and time is paramount. Luckily, I did not have any FCA products today. Would have been nice for FCA to send a statement…

+4 Default Ð Bounty Awarded
Bob Owner/Technician
East Longmeadow, Massachusetts
Bob Default
 

What is this Token verification that everyone is talking about? I did a wiTECH2 and techauthority sub last week. I logged in with google authenticator as usual. No Token required that I know of. The one thing that was different was that the system would not find my device unless I had the micropod setup program running. As long as that was running everything worked fine. If I closed the setup…

0 Default Ð Bounty Awarded
Benjamin Diagnostician
Murfreesboro, Tennessee
Benjamin Default
 

Bob Powell, you did not need a Tech Authority subscription to program anything on wiTECH2.0 before today. It would ask for your login info and that was it. Now you must have a current Tech Authority subscription. Then when you enter your Tech Authority login credentials it states “a security token has been emailed. Please enter the security token.” Or something similar. It is the same as if you…

+1 Default Ð Bounty Awarded
Bob Owner/Technician
East Longmeadow, Massachusetts
Bob Default
 

Oh boy, something else to look forward too.

0 Default Ð Bounty Awarded
Martin Diagnostician
Burleson, Texas
Martin Default
 

Are these tokens for short term TA subs? I have never had to use a token. We pay for a yearly sub though.

0 Default Ð Bounty Awarded
Brian Instructor
Parma, Ohio
Brian Default
 

I am not having issues with wi tech, just the tech authority site for SI or downloading cal ids for older vehicles. I have been complaining about this for so long and so much that TA actually contacted me via phone today. They say they are looking into my particular issue for the delay in tokens but do not know whats going on as we did experiments with them sending me tokens and they saw via my…

+1 Default Ð Bounty Awarded
Benjamin Diagnostician
Murfreesboro, Tennessee
Benjamin Default
 

Brian this happens to everyone!! I have rarely received a token sooner than 30 minutes. It’s rediculous. Many times it takes up to an hour!

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
 

I receive mine almost immediately. To me the discrepancy in receiving emails is mind bogghlin. g The only issue of concern to me is that Witech, for what I want it to do, is broken.

0 Default Ð Bounty Awarded
Brian Instructor
Parma, Ohio
Brian Default
 

I know it is ridiculous, I finally after many emails (I make a point to compliant often, and I am starting to use threatening language, NASTF ,bbb etc as last resort) they finally are investigating the issue or so they say.

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
 

I think they have closed a loophole that some of us have been unintentionally exploiting. You could flash with Witech without TA sub. Not no more.

0 Default Ð Bounty Awarded
Benjamin Diagnostician
Murfreesboro, Tennessee
Benjamin Default
 

I filed an SIR about the verification token a while back. It was expired by the time I got it. Now FCA allows 5 hours before the token expires. That’s not enough though. If I have to wait 35-45 minutes for a token to show up in my email that’s a problem! We all need to file SIR’s about this until they can get token’s out instantly. GM does a phenomenal job at this.

0 Default Ð Bounty Awarded
John Owner/Technician
Mount Pleasant, Pennsylvania
John Default
 

That loophole was nice while it lasted

0 Default Ð Bounty Awarded
Justin Mobile Technician
Herriman, Utah
Justin Default
 

I’m sorry but filing SIR’s is not getting anything done. I would like to hear from anyone who filed one and found a resolution from that action.

0 Default Ð Bounty Awarded
Joe Owner
Columbus, Ohio
Joe Default
 

I feel your pain! Called to a shop that replaced the EPB module in a 14 Cherokee arrived at the shop hooked up my Pod logged into Witech and boom the fun began. Could not log into TA again could not log into WiTech kept getting an error message telling me my subscription was expired. Called TA was told your active, right no kidding. Finally got logged into TA waited 55 mins for my sweet token to…

0 Default Ð Bounty Awarded
John Owner
Medford, New York
John Default
 

This is madness. These OE's have to stop with this. It seems like nothing is ever beta tested for issues before releasing. TA token issue has been an issue for months. TA will always give you every excuse they have your email, your internet provider, etc. It is never their fault. That seems to be the blanket statement for most OE's. It is always OUR fault. I have had issues with TA website not…

0 Default Ð Bounty Awarded
Brian Instructor
Parma, Ohio
Brian Default
 

John I feel that we (the aftermarket) are their beta testing , before they release their new security standards to their dealerships. I know the mobile business takes a hit hard with this stuff, I am trying to demonstrate to shops training on programming / j box usage, I cringe when I have to use TA as its a coin toss as to the wait time/ if it will even work.

0 Default Ð Bounty Awarded
John Owner
Medford, New York
John Default
 

Brian, I agree wholeheartedly with your statement on beta testing. When the IDS issue was going on it mostly affected us in the aftermarket because of the model year vehicles it affected. That is why they were slow to rectify it. Again, the man hours and revenue lost has to be accounted for in these situations. This is my business. This is not a game to me. Until the OE's can be held…

0 Default Ð Bounty Awarded
Oscar Diagnostician
Lorton , Virginia
Oscar Default
 

Just had the same problem, now it will really become expensive to just clear codes on this vehicles. it would not even allow me to reset history codes on all modules.

0 Default Ð Bounty Awarded
Justin Mobile Technician
Herriman, Utah
Justin Default
 

I think FCA must have been watching Ford and GM screw up perfectly good systems and thought hey we can do that too.

+1 Default Ð Bounty Awarded
Joe Owner
Columbus, Ohio
Joe Default
 

I think your on to something there!! Lol

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
   

Me and the Dude from AE Tools got it to work ( great service btw) and I was able to make it work on my 2010 Caravan service van. It's like: Valid TA sub Login to the TA site Wait for token, came fast Login to TA open Witech, login,Witech requests token,access email, copy and paste token and away you go. But when it came to actually doing any real work, I was only able to login to TA with…

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
 

This is what happens when I attempt to login. I get the wait icon forever.

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Update
   

Hi Brian, my problem is quite the opposite. As of today, I have been unableto gain access to flashing and TSB's etc. through Witech.

0 Update Ð Bounty Awarded
Joe Owner
Columbus, Ohio
Joe Default
 

Same issue on my end with the included wait time for a token. Ended up contacting AE tools as you did today they were great and I was finally able to get the job done. Can you let us know if you get more information on logging into TA through Witech. I am doing a Fiat in the morning I’m sure I’ll be hours there waiting for tokens and not being able to log in.

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
 

Sure Joe, here's more: FCA's or Witechs server or whatever is not recognizing short term, ie: 24 hour subs. That is what I have been told by the boys at AE.

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
 

I do enough to warrant a yearly sub purchase but I am just going to wait and see.

0 Default Ð Bounty Awarded
Joe Owner
Columbus, Ohio
Joe Default
   

Thanks Todd. Had another adventure today with it, PCM update on a 16 Fiat was at the shop a couple hours trying to get logged into TA through WiTech. Spent a good amount of time on the phone with WiTech Engineering AE Tools and IT. That is the word I got as well. I am in the same boat as you buddy. I can justify the long term sub but just wanted to see if things change. I was advised things are…

0 Default Ð Bounty Awarded
Brian Instructor
Parma, Ohio
Brian Default
 

I was able to use wi tech and log into TA via wi tech yesterday no problem, and received the token quickly around 10am EST, Then around 3pm I tried again, no token till 6pm I am using short term subs.

0 Default Ð Bounty Awarded
Todd Mobile Technician
Morinville, Alberta
Todd Default
 

Can someone attach a screenshot of what you see when logging in via Witech? Do you see a token request or does it say logging in then you see a token request?

0 Default Ð Bounty Awarded