VW Coding Question

Troy Diagnostician Galva, Kansas Posted   Latest  
Question
HVAC
Programming
2014 Volkswagen Jetta Hybrid 1.4L (CNLA) 7-spd (0CG)—3VW637AJ7EM207276
B2010-00
B109E-F0
U1013-00
No A/C Operation

Vehicle came in with these codes in climate control module. I have no history on the vehicle. One of the codes is for module not coded. I have an Autel Maxisys so i went in under programming and coding and went through the coding procedure. The autel tool gave me 5 options of code. One of those worked. The a/c now works. But the sync button that syncs the driver temp to passenger temp does not work. When you press the button it comes up on the screen sync on than goes to sync off immediately. Does anyone know what could cause this? do i still not have quite the right 'code'? There are no trouble codes stored in the module at this point and a/c and everything works except the sync button. Thanks in advance. Sorry about my ignorance. I do not work on a lot of VWs and have never done coding before. 

0
Tommy Owner/Technician
McAlester, Oklahoma
Tommy Default
 

Go to Ross tech and look at their wiki on coding... may help. Have coded a few but not ran into that problem.... yet

+1 Default Ð Bounty Awarded
Daniel Technician
Lodi, California
Daniel Default
 

That year requires long coding. Odis must be used

0 Default Ð Bounty Awarded
Robert Technician
Deltona, Florida
Robert Default
   

Send me vin and i will see if i can the original coding? Here is the coding from the last scan uploaded to vw

0 Default Ð Bounty Awarded
Troy Diagnostician
Galva, Kansas
Troy Default
 

3vw637aj7em207276

0 Default Ð Bounty Awarded
Walter Mobile Technician
Plantation, Florida
Walter Default
   

I done a 2013 with the same issue and faults, some how the Climatronic lost it's long coding. I coded it and and preformed the Basic Settings. If you did not preform the Basic Setting then that's what needs to be done. wiki​.​ross-tech​.​com/wiki/index​.​php…

0 Default Ð Bounty Awarded
Troy Diagnostician
Galva, Kansas
Troy Default
 

i did perform basic setting. Interesting that you had the same issue though.

0 Default Ð Bounty Awarded
Walter Mobile Technician
Plantation, Florida
Walter Default
 

I first coded it with launch and it was accepted then I tried to preform basic settings and I believe I was getting an error. The AC was still not working properly. I then used VCDS to preform basic setting and also it was failing. What I did next was to code and perform basic settings with VCDS and it completed successfully without issues. No VCDS screen shots at the moment they are on another…

0 Default Ð Bounty Awarded
Troy Diagnostician
Galva, Kansas
Troy Default
 

my long coding matches that exactly. The workshop code is different. Not sure how important that is. And it only has 5 digits on workshop code. and doesnt allow you to add anymore.

0 Default Ð Bounty Awarded
Walter Mobile Technician
Plantation, Florida
Walter Default
 

IMO autel and launch have very similar software. I was able to code it with launch but something wasn't right about the coding since using VCDS to do the basic settings it was failing. It all worked properly when I did the long coding and basic setting with VCDS. So possibly your issue could be autel, I personally have not done any coding with autel so I am not sure. Also how to perform the…

0 Default Ð Bounty Awarded
Kevin Technician
Greensboro, North Carolina
Kevin Default
 

You're likely going to need ODIS to turn off component protection. Component protection started around 2011-12 with the hvac modules before branching out to other systems. It ties modules to the car by VIN and prevents full functionality in a car the module does not belong to.

0 Default Ð Bounty Awarded